Milan Radoičić pušten iz pritvora, tužilaštvo najavilo žalbu :: Semberija INFO ::

 

Milan Radoičić pušten iz pritvora, tužilaštvo najavilo žalbu


BEOGRAD - Nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora.


Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je juče prijedlog da se Milanu Radoičiću odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, što je sudija za prethodni postupak Višeg suda odbio.

Više javno tužilaštvo najavilo je da će uložiti žalbu nakon odbijanja sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Milanu Radoičiću odredi pritvor, potvrđeno je RTS-u u tužilaštvu.

Prema saopštenju suda, Radoičiću je određena mjera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija.

Naloženo mu je i da se svakog 1. i 15. dana u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Takođe, okrivljenom je privremeno oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a upozoren je da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze, navodi Viši sud.

Protiv ovog riješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema riješenja.

Milan Radoičić (45) se tereti da je od januara do 24. septembra ove godine iz Tuzle nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći, saopštilo je prethodno tužilaštvo.

Kako je navedeno, oružje mu je isporučivano na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a potom ga je prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova i Metohije, gdje ga je skrivao u napuštenim objektima i šumama.

Radoičić se takođe tereti da je kao kolovođa grupe sa više nepoznatih lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom, 24. septembra izazvao opasnost po život ljudi u Banjskoj na KiM

Radoičić je saslušan juče u Višem javnom tužilaštvu, gdje je negirao optužbe.


Glas Srpske