Vučić: Jedan od najtežih dana za našu zemlju i narod :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Jedan od najtežih dana za našu zemlju i narod


BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom najnovijih dešavanja na KiM da je danas jedan od najtežih dana za Srbiju i narod od 2004. i 2008. godine.

Vučić se izvinio građanima što se danas ranije nije obratio ali je trebalo vremena da se sve ispita šta se dogodilo na KiM jutros, danas tokom prijepodneva i poslijepodneva, kako bi građanima mogao da saopšti istinu i da sa druge strane pripremi teren za donošenje odgovarajućih odluka.

“Oko 2:46 časova grupa Srba sa KiM postavila je dva kamiona kao barikade na severu KiM, zatim dolazi Kosovska policija koja pokušava da ukloni te barikade, tu dolazi do sukoba sa Srbima koji su barikade postavili i u tom sukobu ubijen je jedan (kosovski) policajac i ranjeno još jedno lice”, rekao je Vučić na vanednoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Kako je dodao, u 8:57 časova administrativni prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni, a pucnjave i okršaji i dalje traju.

On je naglasio da ni na koji način ne želi da opravda ubistvo policajca, da je to za osudu, i nikome nije bilo potrebno, a ponajmanje srpskom narodu, pogotovu kada su svi shvatili da je Kurti glavni organizator haosa.

"Za svega sat i 20 minuta, po našim procjenama, nekoliko desetina Srba bilo je u potpunom okruženju i sproveden je brutalan napad na njih, što je očigledno urađeno u saradnji sa međunarodnim snagama", rekao je Vučić.

On je rekao da od jutros traje spin revolucija i optužbe na račun Srbije, ali da je jedini krivac Kurti.

"Kurti želi da nas uvuče u sukob sa NATO-om, to je jedino što radi sve vrijeme", rekao je Vučić.


Tanjug / Glas Srpske