Vučić: Kurti želi da Srbiju uvuče u rat sa NATO paktom, Turska naoružava Kosovo :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Kurti želi da Srbiju uvuče u rat sa NATO paktom, Turska naoružava Kosovo


Фото - Танјуг

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da Srbiju uvuče u rat sa NATO paktom.

"On sve hoće da se desi što ja želim da izbjegnem. Nismo stigli do vrhunca eskalacije krize na Kosovu, kako neki misle, već Kurti želi rat. On to priželjkuje", rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da Kurti neće dozvoliti da se formira Zajednica srpskih opština, iako ona mora da bude formirana u "skladu sa potpisanim principima".

Vučić je rekao da "sluša lažne patriotske govore" na Autokomandi, a kada bi se vratio prvi srpski vojnik u kovčegu rekli bi da ih je uvukao u rat i da to nije "naš rat".

Najavio je da bi danas trebalo da se sastane sa Srbima sa Kosova.

On je rekao da su Kosovske bezbjednosne snage "sve opremljenije", prije svega turskim ozbiljnim naoružanjem, i da prave vojsku što ne bi smjelo po Rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

"Turci su im dali veoma moćno protivoklopno oruđe, minobacače 120 milimetara, dronove barjaktare, haubice", rekao je Vučić, navodeći da je Srbija zato odustala da ove dronove kupi od Turske, ali će brojni dronovi kamikaze uskoro stići u Vojsku Srbije iz drugih izvora.


BETA / BHRT