Snažna poruka Sindikata srpske policije sa 16 Policijade na Zlatiboru: Uvijek uz državu i narod! :: Semberija INFO ::

 

Snažna poruka Sindikata srpske policije sa 16 Policijade na Zlatiboru: Uvijek uz državu i narod!


Na ovogodišnjoj 16 po redu Policijadi Srpskog sindikata policije okupilo se više od 1.500 policajaca iz 28 uprava iz svih krajeva Srbije.

Lazar Ranitović, predsjednik SSP, policije rekao je da policajci iz Sindikata srpske policije stoje čvrsto uz svoj narod i državu i u najtežim situacijama.

-Imamo i znanje i umijeće i srce junačko, ali i veliku ljubav prema našem rodu, našoj državi i našoj službi -rekao je Ranitović, čija organizacija ima više od 8000 članova.



 -Plemenitost nas je vazda krasila, a ličnim primjerom, u dane Policijade, stvaljamo do znanja da Srbija ima policajce za primjer.Uz posao, brinemo o svim našim ljudima.Krenuli smo u veilku akciju da svi naši članovi daju uzorke matičnih ćelija, kako bi mogli da pomognu onima kojima je najteže bilo gdje u Srbiji ali i svijetu.

 Na policijadu koja traje do nedjelje stigli su i najviši funkcioneri sindikata većine susjednih zemalja, ne samo nekadašnjih JU republika, koje čine Balkansku uniju sindikata, koju je inicirao Srpski sindikat policije.

Odata je pošta poginulim kolegama.Poručeno je da su bili i da će uvijek biti i na usluzi svakom čovjeku u nevolji, ma gdje to bilo.Time rukovođeni za najveći policijski podvig nagradili su  pripadnike Sektora  za vanredne situacije MUP Srbije, koji su bili u Turskoj i tamošnjem narodu pomagali kada su ih zadesili strahoviti zemljotresi.

Nagradu za najboljeg oficira -starješinu dobio je Milovan Knežević, načelnik Policijske uprave u Užicu, koji je, kako je rečeno, prošao sve dužnosti i policiji, vodeći računa i o poslovima policije, ali i ljudima koji su na njima angažovani.

Zlatnu plaketu dobio je  Slobodan Ćosović. Srebrnu plaketu dobili su Nebojša Stefanović i Sandri Vučić. Policajci se takmiče u fudbalu, basketu, odbojci, steljaštvu, trčanju, šahu, ribolovu, pikadu, nadvlaćenju konopca...

Kao i obično  na Policijadu je stigla brojna  i uigrana ekipa iz Policijske uprave u Šapcu.Da ih pojača stigao je i malo Borisav Blagojević, čiji  je deda Miloje bio saobraćajni policajac, a policajac i njegov otac Željako -inspektor Policije.