Vučić: Samo snažna i jaka Srbija može da izađe na kraj sa problemima :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Samo snažna i jaka Srbija može da izađe na kraj sa problemima


Samo snažna i jaka Srbija može da izađe na kraj sa problemima rekao je na skupu "Srbija nade" predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli, što vas kiša nije otejrala odavde, koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i poristojnu Srbiju. Molim vas da svi spustite zastave i transparente, da pognemo glave i da minutom ćutanja odamo poštu svim stradalima u ova dva jeziva masakra - poručio je Vučić građanima.
 
Istakao je da su jedinstvo i zajedništvo potrebniji nego ikada.

- Želio sam da govorim na drugačiji način, a imam i nekoliko vijesti. Danas vidimo da su predstavnici Kvinte ćutali, na ove događaje na sjeveru Kosmeta. Ne mogu da opišem poštovanje koje osjećam zbog vaše istrajanosti da budete ovdje - istakao je Vučić.
 
Vučić je rekao da su prištinske vlasti, kao da su namjerno čekali da veliki broj muškaraca dođe večeras u Beograd, da napadnu da zauzmu zgrade opštine u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dok su zemlje Kvinte ćutale.
 
- Pred nama je najteži period oko Kosmeta, pritisli su nas uza zid. Čuvaćemo mir, boriću se za svaki sekund mira, ali prvi napad na Srbe na sjeveru, Srbija neće sjedeti skrštenih ruku, nećete protjerati Srbe - podvukao je Vučić.
 
Istakao je da će povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji biti održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Beogradu i okolini Mladenovca, rekao da je u akciji razoružavanja prikupljeno više od 50.000 cevi i minsko-ekspozivnih sredstava.
 
- Razmislite samo koliko smo života time sačuvali i spasli. To je važno, da država preduzima mjere, uveli smo policajce u škole. Još mnogo toga ćemo morati da uradimo kako bi se i nastavnici i djeca osećali sigurnije - poručio je Vučić.

(Nezavisne)