Ministarstvo prosvjete Srbije objavilo preporuke za organizaciju nastave u Ribnikaru :: Semberija INFO ::

 

Ministarstvo prosvjete Srbije objavilo preporuke za organizaciju nastave u Ribnikaru


Фото - Танјуг
Ministarstvo prosvjete je u dogovoru sa Savjetom roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" dalo preporuku za organizaciju aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike te škole. Priprema se predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda.

Ministarstvo prosvjete je na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savjetom roditelja Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike te škole:

1. Svakom djetetu, koje se ne osjeća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica.

2. Nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za djecu čiji su roditelji izrazili želju za tim.

3. Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osjećanjima svog djeteta.

4. Ministarstvo prosvjete priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koji biti prvo predstaviti roditeljima.

Inače, danas je u toj školi počela nastava sa skraćenim časovima, bez ocjenjivanja, prozivanja i uz prisustvo po šest policajaca u svakoj smjeni. Djeca koja ne žele ili ne mogu da se nastavi priduže moći će da ostanu kod kuće, uz dopis roditelja i neće imati neopravdane izostanke.

Da podsjetimo, više od 200 roditelja djece iz "Ribnikara" pridružilo se ranije inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u postojećoj zgradi te škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i čuvara te škole.

- Suština inicijative je da školska godina bude odmah prekinuta zaključno sa 3. majem, kao danom kad se dogodio tragičan događaj i od kad ništa više nije normalno i ne može tek tako da se vrati u normalu, nažalost - rekao je Vojin Šaljić, predstavnik grupe roditelja u OŠ "Vladislav Ribnikar".


​RTS / RTRS