Vladika Fotije: Vratiti moral i razum među ljude, djecu učiti o opasnostima :: Semberija INFO ::

 

Vladika Fotije: Vratiti moral i razum među ljude, djecu učiti o opasnostima


Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je povodom posljednjih tragičnih dešavanja u Srbiji da treba vratiti razum i moral među ljude, a djecu učiti o opasnostima novih tehnologija.

- Svi smo bili u šoku povodom ove tragedije koja nas je sve zadesila da djeca ubijaju djecu. To nema ni na filmovima - rekao je vladika Fotije. On je ukazao da su ta djeca žrtve jednog programa, jednog načina obrazovanja i nebrige.

- Roditeljske nebrige, nebrige društva i možda svih nas zajedno, ali nekog u većoj mjeri, nekog u manjoj - rekao je vladika Fotije. On je istakao i da djecu treba učiti opasnostima koje danas postoje u životu sa tom tehnikom i tehnologijom, ona nije bezopasna i naivna, saopšteno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

​U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u srijedu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Počinilac ovog zločina je trinaestogodišnji učenik te škole koji je uhapšen. Nepunih 36 sati nakon tragedije u školi na Vračaru došlo je do novog masovnog ubistva u Srbiji kada je naoružani mladić ubio osam i ranio 14 ljudi u selima kod Smedereva i Mladenovca.


RTRS