Objavljeno: Ovo su deca ubijena u masakru na Vračaru :: Semberija INFO ::

 

Objavljeno: Ovo su deca ubijena u masakru na Vračaru


U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja. Prema poslednjim informacijama, šestoro dece i jedan nastavnik škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Ubijeni su A. B., B. A., S. N., njihova tela su zatečena u holu škole, i radnik obezbeđenja D. V.
U učionici u prizemlju, odeljenja VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su A. D., K. M., M. A., E. K. i A. Č.

U Urgentni Centar iz OŠ ''Vladislav Ribnikar'' dovezeno je četvoro: B. A., starosti 13 do 14 godina, K. H, starosti 13 do 14 godina, T. S., nastavnica istorije (1970), još jeno N N muško dete starosti oko 13 godina.
U Tiršovoj je troje povređene dece. To su V. M. (2010), J. D. (2010) i N N devojčica. Kako navode iz Kliničkog centra Srbije, nešto posle 9 sati stigla su četiri pacijenta, i nastavnica rođena 1970. godine.

"Radi se o povređivanju upucavanjem. Jedan učenik je došao u teškom stanju, primljen na odeljenje reanimacije, radi se o teškim prostrelnim povredama grudnog koša i vrata. Jedna učenica je zadobila rane obe ruke i stomaka. Što se tiče nastavnice, ona ima rane na stomaku i obema šakama. Svi su u operacionim salama. Jedna učenica koja je operisana se nalazi u stabilnom stanju", navode za RTS iz Urgentnog centra.

Kako se dodaje, po prijemu su odmah svi pregledani, slikani su rentgeni i odrađeni su skeneri.
"Dobili smo informaciju iz Tiršove da je jedna učenica zadobila prostrelnu ranu glave i da je operisana", dodaje doktor.

U toku je zbrinjavanje tri osobe, dva učenika i nastavnice.


B92