Gorivo iscurilo na mokar put, u dva minuta desila se dva udesa :: Semberija INFO ::

 

Gorivo iscurilo na mokar put, u dva minuta desila se dva udesa


Brodsko-posavska policija saopštila je da su se juče oko podneva na županijskoj cesti 4202 u blizini Sapca dogodile dvije saobraćajne nezgode.

Uviđaj je pokazao da je 26-godišnjak upravljao automobilom i prikolicom u kojoj se nalazio plastični rezervoar s gorivom, koji je u jednom trenutku napukao, zbog čega je gorivo curilo iz njega.

Gorivo je u dodiru sa kišom učinilo put klizavim "zbog čega su se dogodile prometne nesreće", saopštila je PU brodsko-posavska.

Prva nezgoda se dogodila oko 11:55 časova, kada je 69-godišnjak automobilom, u kojem se nalazila i 71-godišnja putnica počeo preticati vozilo ispred sebe, pri čemu je izgubio kontrolu nad automobilom.

Tada je desnim bočnim dijelom automobila udario u lijevi bočni dio teretnog vozila koji je preticao i kojim je upravljao 64-godišnjak.

Lični automobil je potom prilikom zanošenja sletio u odvodni kanal. Policija je saoštila da u ovom udesu nije bilo povrijeđenih. Dva minute kasnije uslijedila je druga nezgoda.

Oko 11:57 časova u blizini Sapca 46-godišnjakinja je prilikom smanjivanja brzine kretanja svoga vozila, a zbog kolone vozila ispred sebe, izgubila kontrolu nad vozilom te je poslije toga sletjela u odvodni kanal. U ovoj nezgodi takođe nije bilo povrijeđenih, prenosi Index.hr.

Protiv 26-godišnjeg vozača policijski službenici podnijeće prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

(Nezavisne)