Otkriven uzrok masovnog trovanja policajaca u Hrvatskoj :: Semberija INFO ::

 

Otkriven uzrok masovnog trovanja policajaca u Hrvatskoj


- Prije desetak dana više zagrebačkih policajaca otrovalo se hranom. Najmanje osam policajaca, objavila je PU zagrebačka 23. februara, osjetilo je tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave.

Sad je policija objavila i rezultate istrage. Za sve je kriva krompir salata.

Ukratko , higijena je zadovoljavajuća, ali analizirana krompir salata nije prošla mikrobiološki test.

"Nakon završenog nadzora i analiza, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenih, zadovoljavajuća skladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom, dok je analiza dostavljenog uzorka hrane (krompir salata) pokazala da rezultati ispitivanja nisu skladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterijume za hranu",  stoji u objašnjenju, a prenosi "Index".

Nakon obavljenog nadzora i postupka po preporukama i nalazima, sanitarna inspektorka je odobrila nastavak rada kuhinje od 1. marta 2023. godine.

"Napominjemo da je i dalje u toku nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke i da će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementovane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge", dodaje policija na kraju.

(Nezavisne)