Koncerta folk muzike možda i bude, organizator tužio preduzeće „Pula sport” :: Semberija INFO ::

 

Koncerta folk muzike možda i bude, organizator tužio preduzeće „Pula sport”


Koncert narodne muzike u pulskom Domu sportova „Mate Parlov”, koji je gradonačelnik Filip Zoričić zabranio, možda će ipak biti održan kako je planirano, 25. marta.
 
Organizator koncerta agencija „Hiljadarka” je u petak podnela tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća „Pula sport”, vlasnika i direktora dvorane u kojoj je koncert trebalo da bude održan.
 
Između ostalog, organizator traži određivanje hitne privremene mere, odnosno da sud odredi da se koncert ipak održi, potvrdio je za hrvatski portal „Indeks” Mario Cindori iz „Hiljadarke”.
 
„Sada je sve na sudiji. On traži naše izjašnjavanje, jedne i druge strane. Mislim da su zakonski argumenti na našoj strani, a sad ćemo videti”, rekao je Cindori, koji veruje da će koncerta ipak biti.
 
Ročište povodom predloga za određivanje privremene mere zakazano je za 10. mart u jutarnjim satima, a odluka o predloženoj privremenoj meri uslediće nakon ročišta, rekli su iz Trgovačkog suda u Pazinu.
 
„Očekujemo taj 10. (mart) i idemo dalje s reklamama i oglašavanjem”, rekao je Cindori, prenosi Tanjug.
 
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić je početkom ove godine zabranio održavanje koncerta koji je bio već rasprodat u pulskom Domu sportova, jer mu se ne sviđa ta vrsta muzike. Kao izvođači najavljeni su pevači Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.
 
Koncert je organizovala agencija „Hiljadarka”, koja je za to sa Pula Sportom već bila dogovorila zakup dvorane za 25. mart.
 
Međutim, kada je gradonačelnik Zoričić saznao za koncert, sve je otkazano, a najavljeno je i njegovo izmeštanje u Osijek, što je takođe doveo u pitanje tamošnji gradonačelnik.

(Politika.rs)