Kurti: Bio sam spreman da potpišem, Vučić nije :: Semberija INFO ::

 

Kurti: Bio sam spreman da potpišem, Vučić nije


BRISEL - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je poslije sastanka u Briselu da je bio spreman da sinoć potpiše sporazum, ali da, kako tvrdi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije bio spreman.

Kurti je, na konferenciji za novinare poslije trilateralnog sastanka, kome su pored njega i Vučića prisustvovali i šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, rekao ''da je šteta što večerašnji razgovori nisu završili potpisivanjem sporazuma'', prenosi Reporteri.

Kako je rekao, da je potpisan, to ne bi bio prvi tekst koji su potpisali predstavnici Beograda i Prištine.

Kako prenosi Koha, Kurti je rekao i da vjeruje ''da su na dobrom i jednosmjernom putu normalizacije odnosa'' Beograda i Prištine.

Bilo bi dobro da evropski plan, kako je naveo, pročita što više građana i stručnjaka za međunarodne i pravne odnose, i ''da se o tome povede demokratska javna rasprava'', dodaje Koha. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije sinoć novinarima da je u Briselu dogovoreno da se nastave razgovori i naglasio da na počektu mape puta, bez obzira da li je riječ o primjeni Briselskog sporazuma ili novog francusko-njemačkog plana, uvijek mora da stoji implementacija Zajednice srpskih opština.


​Glas Srpske