Petković: Situacija dovedena do usijanja, Srbi na barikadama šalju vapaj međunarodnoj zajednici :: Semberija INFO ::

 

Petković: Situacija dovedena do usijanja, Srbi na barikadama šalju vapaj međunarodnoj zajednici


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže za RTS da Srbi na barikadama žele da sačuvaju mir, kao i da tako šalju vapaj međunarodnoj zajednici koja nikako da čuje šta se dešava na Kosovu i Metohiji. Ističe i da su priče o mogućim napadima na Kfor i Euleks prištinska propaganda, kao i da bi to bio povod da se optuži srpski narod i da se još intenzivnije upadne na sjever KiM.

Petković ističe da je još jedna neprospavana noć za Srbe koji su je proveli na barikadama.
- Relativno je mirno, ali situacija je napeta do usijanja prije svega zbog namere Aljbina Kurtija da svojim oružanim akcijama, upadom kosovske policije, se obračuna sa srpskim narodom na KiM - navodi Petković.

Ukazao je da su se mogla čuti saopštenja koja su došla i od Amerikanaca i od Engleza u kojima kažu kako je hapšenje Dejana Pantića bio povod koji su Srbi su iskoristili kako bi podigli barikade.
- Pa ne radi se ljudi samo o tome. Nije samo hapšenje Dejana Pantića, naravno i to, jer su uhapsili nevinog čoveka i drže ga ko zna gdje i pritom ne znaju za šta ga drže, jer ni za šta nije kriv. Ali desetine je i desetine razloga posljednjih mjeseci i godina na koje Beograd i Srbi sa sjevera KiM govore i upozoravaju, riječ je o kršenjima ljudskih prava Srba na KiM iz dana u dan - naglašava Petković.

Naveo je da je bilo preko 136 incidenata u ovoj godini.
- Srbi na barikadama žele da sačuvaju mir, Srbi koji su na barikadama žele da odbrane briselski proces, Srbi koji su na barikadama tako šalju svoj vapaj međunarodnoj zajednici koja nikako da ih čuje šta se dešava na Kosovu i Metohiji, koja nikakao da vidi šta zapravo Kurti radi na sjeveru KiM, da sa policajcima upada na sjever - ističe Petković.


RTRS / RTS