TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE: TURIZAM ČINE LjUDI :: Semberija INFO ::

 

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE: TURIZAM ČINE LjUDI


Skoro da je nemoguće zamisliti ijednu važniju privrednu manifestaciju u Bijeljini bez neumornih turističkih radnika iz Vojvodine. Nakon Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2022“ koji se u maju održao u našem gradu, Turistička organizacija Vojvodine predstavila se i na 20. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“. Njihov štand je bio nezaobilazna destinacija brojnih posjetilaca koji su putem kvalitetno izrađenog promotivnog materijala mogli pronaći hiljadu i jedan razlog za posjetu nekoj od brojnih turističkih destinacija u Vojvodini. - Na prostoru Vojvodine se tokom godine organizuje preko 1200 različitih manifestacija koje su nam veoma važne sa aspekta turizma. Ove godine, Novi Sad je proglašen Evropskom prestonicom kulture što je doprinijelo značajnom rastu broja stranih turista koji su tokom ove godine posjetili najveći grad Vojvodine. Trudimo se da budemo dobri domaćini kako bi nam se gosti vratili i sljedećih godina. Do sada je predpandemijska, 2019. godina bila rekordna po broju posjetilaca međutim, na osnovu podataka koje smo dobili od zvaničnih institucija, Vojvodinu je za prvih sedam mjeseci ove godine posjetio skoro isti broj gostiju kao i 2019. godine. Raduje nas obaranje rekorda, jer zaista mnogo radimo na promovisanju turističkih potencijala Vojvodine“, rekla je za „Semberija INFO“ Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine.

Turistički radnici iz Vojvodine godinama učestvuju u evropskim projektima prekogranične saradnje. Na tom polju su postigli veoma bogato iskustvo koje im pomaže da unaprijede svoju ponudu. Upravo iz susjednih zemalja im i pristiže najveći broj turista. Prošle, 2021. godine Bosna i Hercegovina je bila prva po broju svojih turista koji su posjetili Vojvodinu.

- Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Turističkom organizacijom Grada Bijeljina. Ovaj posao je takav da neprestano učimo jedni od drugih. Naša Turistička organizacija, kao neki stariji brat stoji na raspolaganju našim kolegama iz Bijeljine kako bismo našim savjetima i iskustvom pomogli razvoj turizma u Semberiji“, rekla je direktorica Pavlović.


Semberija info - I. Gutić