Umro legendarni Milan Živadinović :: Semberija INFO ::

 

Umro legendarni Milan Živadinović


BEOGRAD - Poznati fudbalski stručnjak Milan Živadinović preminuo je danas u svojoj 77. godini, javljaju mediji.

Popularni Živa se rodio 15. decembra 1944. godine u Beogradu i ostavio je neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, prenose "Novosti".

Poslije završene Više trenerske škole, Živadinović je odmah uplovio u trenerske vode: vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad (u dva navrata), Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, pa je radio u Kuvajtu, zatim u OFK Beogradu, ponovo Budućnosti, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993).

U bogatoj trenerskoj karijeri, Živadinović je poslije Crvene zvezde bio trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana (osvojen Kup Irana 2005), kineskog Čangša, kao i selekcije Mijanmara.

Zbog povrede kičme nikada nije mogao da igra punom snagom, što je ključni razlog što u potpunosti nije iskoristio svoj natprosečni fudbalski talenat.

Igrao je za Crvenu zvezdu, Čelik iz Zenice, Vardar, užičku Slobodu, Rijeku, Crvenku i Ludvighafen (Njemačka).

Glas Srpske