Vučić: Dobio sam ostavku Nebojše Stefanovića :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Dobio sam ostavku Nebojše Stefanovića


BEOGRAD - Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića na mjesto predsjednika Gradskog odbora SNS u Beogradu.

- U našoj stranci će biti poštovanja prema svima, ali i procjenjivanja svačijih grešaka i polaganje računa. To je ono što je za jednu političku stranku veoma važno - naglasio je Vučić.

- Mi ćemo naše odnose da rješavamo unutar naše stranke - kazao je on.

Najavio je i da će biti odlučeno ko će biti povjerenik za Beograd ili na čelu Gradskog odbora SNS u najvećem gradu Srbije.

Vučić je članovima stranke skrenuo pažnju da svoje stranačke kolege ne napadaju.

- Muka mi je od vaših PR-ova i napada - rekao je on.

Napomeno je da nije postojala instrukcija da se gradski odbori izjašnjavaju povodom Nebojše Stefanovića.

- Spremajte se za Skupštinu, temeljne promjene će biti donesene - rekao je on, a sjednica Skupštine SNS biće održana od 21. do 24. oktobra.

Zamolio je sve da pročitaju šta im ljudi kažu i šta misle.

O sudbini Srbije odlučivaće građani, a ne strani ambasadori

Vučić je poručio danas nikada neće priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova, a da o sudbini Srbije neće odlučivati nijedan stranac, niti ambasador, već građani Srbije.

Vučić je u obraćanju na sjednici Glavnog odbora SNS-a, čije predsjednik, rekao da su pred Srbijom veliki izazovi i pritisci posebno u vezi sa Kosovom i Metohijom.

On je dodao da je snaga Srbije u jedinstvu i u tome da štiti i brani svoju zemlju, a ne da ispunjava tuđe naloge.

“Mi ćemo njima za sve da budemo krivi. Bi-Bi-Si dva dana drži tekst o non pejperima i ja sam kriv, a ni luk jeo ni luk mirisao. U oba non pejpera je Kosovo nezavisno. A zašto sam kriv? Zato što niko od njih još od Berlinskog kongresa nije želeo jaku državu Srbiju. Uvek su je videli kao rematalački faktor, jer iako je mala veća je od drugih malih”, rekao je Vučić.

Na sjednici, na kojoj je jednoglasno potvrđeno ujedinjenje SNS-a sa Srpskim patriotskim savezom (SPAS) Aleksandra Šapića, Vučić je poručio da je neophodno da Srbija nastavi da jača i bude najbolja.

On je naveo da je “jutros valjda optužen da je učinio državni udar u Crnoj Gori i da se navodno miješa u izbor mitropolita crnogorsko-primorskog”.

“Ispada da nisu to oni učinili nego ja, a ja o tome nisam ni reč rekao. Srbija će biti dobra samo kada Crnu Goru ne bude pitala za 29 odsto Srba koji tamo žive, a mi ćemo uvek da pitamo”, dodao je Vučić.

On je potvrdio da je dobio ostavku Nebojše Stefanovića na mjesto predsjednika Gradskog odbora SNS-a Beograd, navodeći da će SNS sve svoje odnose rješavati unutar stranke, a da će do izbora novog predsjednika najveći gradski odbor u državi voditi povjerenik.

​Srna / Glas Srpske