PANDUREVIĆEVA PORUČUJE DODIKU: AKO JE NATO DOKUMENT TAKO DOBAR, ZAŠTO GA KRIJETE OD NARODA IZA SEDAM BRAVA :: Semberija INFO ::

 

PANDUREVIĆEVA PORUČUJE DODIKU: AKO JE NATO DOKUMENT TAKO DOBAR, ZAŠTO GA KRIJETE OD NARODA IZA SEDAM BRAVA


''Srpska demokratska stranka traži od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da institucije i javnost upozna sa famoznim ''Planom reformi u BiH'' i to prije slanja u Brisel. Dajte da vidimo taj dokument, da vidimo je li istina ono što govore Komšić, Džaferović, Zvizdić i zapadni ambasadori , a to je da su ''NATO integracije odblokirane'', ili svi oni lažu a Dodik govori istinu! '', izjavila je Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.
 
''Ako danas ne reagujemo i ne zaustavimo ovu izdaju, za tri godine ćemo na Drini imati NATO granicu. Aktivacija MAP-a će vrlo brzo uslijediti, a kako se Dodik pokazao vrlo koperativnim i nagodnim, naravno da će NATO požuriti da zaokruži svoj prostor i vrlo brzo nam uputiti i poziv za članstvo kako bi ga Dodik prihvatio do kraja mandata'', ističe Pandurevićeva. 
 
Dodik  je, kaže ona, do juče uvjeravao da je strano mješanje nedopustivo, da su stranci, posebno NATO i Amerikanci nedobronamjerni prema Republici Srpskoj, a onda ti stranci napišu dokument koji on potpiše i čuva u sefu, krijući ga od naroda i institucija.
 
''Zar nije sramota da strani ambasadori znaju šta je potpisano, ali institucije i narod ne smiju da znaju? Da li su tri ministarske pozicije i skidanje sa američke crne liste jedini  razlozi za Dodikov salto mortale ili ih ima još, brzo ćemo vidjeti.  Kapitulirao je, izdao interese Republike Srpske i birače koji su mu povjerenje dali na platformi vojne neutralnosti i anatemisanju NATO saveza kao nekog ko  je srpski narod bombardovao osiromašenim uranijumom, pa sada neka bude hrabar i pokaže šta je potpisao'', naglašava Pandurevićeva.
 
Zašto sada, pita ona, Dodik ne raspiše referendum o ovom dokumentu jer on jeste vitalni nacionalni interes srpskog naroda!?
 
''Hajde da vidimo šta će sada reći narod, da li da se šalje ili ne šalje u Brisel taj NATO dokument čuvan iza sedam brava? Ako je tamo sve dobro, u interesu Republike Srpske i neće biti aktivacije MAP, onda Dodik nema nijedan razlog da krije dokument. Ako je u paketu nadigrao je NATO i sve bošnjačke partije, prvi ćemo mu čestitati'', ističe Aleksandra Pandurević.
 
Informacije SDS-a, tvrdi ona, govore da se Dodik čak odrekao referenduma o ulasku u NATO.

 

''U tom dokumentu je, prema onom što mi znamo, navedeno da 'niži nivoi vlasti neće odlučivati o pitanjima NATO integracija, nego će to raditi institucije BiH'. Šta to znači? To znači da bi referendum trebalo da raspiše Parlament BiH ili neka druga institucija na nivou BiH, i da je samo on validan. BiH nema Zakon o referendumu, a da ga i donese, zna se šta bi bio zbir na teritoriji cijele BiH. Isti kao i onaj na referendumu 1.marta 1992.'', kaže  Pandurevićeva.
 
Dodik je, zaključuje, ''zatvorio dvadesetogodišnji ciklus i vratio se na pozicije svoje politike iz 1998.godine kada su mu NATO tenkovi bili saveznici''.
 
''S njima je počeo, s njima će i završiti!'', kategorična je Pandurevićeva.

sdsrs.com