Dobojliji osam mjeseci zatvora: Marihuanu prodavao brzom poštom :: Semberija INFO ::

 

Dobojliji osam mjeseci zatvora: Marihuanu prodavao brzom poštom


Dobojlija Ivan A. (22) koji je uhapšen u akciji "Paket" , osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog prodaje marihuane putem brze pošte.

Presudu je izrekao Okružni sud u Doboju za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom.

Kako smo ranije pisali, on je uhapšen lani u aprilu zbog sumnje da je Prijedorčaninu Davidu H. (26), brzom poštom poslao paket u kojem je bilo 143 grama marihuane.

Na pošiljci je bilo naznačeno da mu šalje majicu, ali je paket presrela policija u okviru akcije "Paket" te je uhapsila obojicu.

Prema presudi, optuženi je 19.04.2022. godine, u poslijepodnevnim časovima, po prethodnom dogovoru sa drugooptuženim D.H. kuriru brze pošte donio i predao paket oblijepljen  trakom, sa naznakom da se radi o odjevnom predmetu znajući da se u paketu nalazi i droga.

Kurir je zaprimio paket i na njega je zalijepljen tovarni list sa adresama i podacima pošiljaoca i primaoca koji živi u Prijedoru.

Paket je narednog dana trebalo u Prijedoru da preuzme drugooptuženi D.H. u 8.35 časova na proširenju pored magistralnog puta M4.

"Prilikom pokušaja preuzimanja paketa po uočavanju policijskih službenika drugooptuženi D. H. je pobjegao sa lica mjesta", navodi se u presudi.

Međutim, kako smo ranije pisali i on je uhapšen u okviru pomenute akcije.

Ivanu A. se u izrečenu kaznu uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru počev od 20.4.2022. godine do 27.4.2022. godine.

Presudom je optuženi obavezan da nadoknadi troškove krivičnog postupka u iznosu od 450 KM u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

(Nezavisne)