Nastavljena pozitivna praksa: "Bingo" radnicima isplatio dodatnih 1.000 KM :: Semberija INFO ::

 

Nastavljena pozitivna praksa: "Bingo" radnicima isplatio dodatnih 1.000 KM


  Izvor: Nezavisne novine

TUZLA - Najveća domaća poslovna grupacija "Bingo Group", koja je ujedno i najveći investitor i poslodavac u BiH, isplatila je dodatnih 1.000 KM svojim zaposlenicima, a u ovu svrhu su izdvojili više od 14 miliona KM.

S obzirom na to da je Bingo grupacija koja zapošljava skoro 9.000 ljudi, nije iznenađenje da se vijesti brzo šire, a posebno u slučajevima kada su povezane sa finansijskim benefitima.

Zaposleni u Bingo grupaciji su prenijeli vijest da su uz redovnu novembarsku platu juče na račune dobili po dodatnih 1.000 KM, a nedugo nakon toga su iz uprave ove kompanije potvrdili tu informaciju te istakli da je dodatni iznos uplaćen svim zaposlenima koji rade u grupaciji duže od šest mjeseci. 

Bitno je pojasniti da se radi o oporezivoj isplati, tj. koja nije oslobođena plaćanja doprinosa, te će Bingo na poreze uplatiti i nešto više od šest miliona.

Tako je bh. trgovački gigant nastavio pozitivnu praksu iz prehodne godine, kada su privrednici bili rasterećeni plaćanja poreza na ovu vrstu isplate. Preostaje samo da vidimo da li će ovaj pozitivan primjer pratiti i ostali bh. poslodavci.