Želimir Nešković ugostio biznismene dobre volje: Srpskoj i BiH širom vrata otvorio :: Semberija INFO ::

 

Želimir Nešković ugostio biznismene dobre volje: Srpskoj i BiH širom vrata otvorio



Njemački biznismen Štefan Friš zajedno sa Miroslavom Kojadinovićem, privrednikom i humanistom iz Njemačke, koji je rodom iz Srpske  razgovarali su danas u Sarajevu sa delegatom u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH Želimirom Neškovićem. 

Nakon što ih je ugostio Nešković je istakao da je važno imati prijatelje po cijelom svijetu ali i njegovati dobre odnose,  naročito u oblasti ekonomije i privrede kao i oblasti energetskog sektota koji je danas itetako važan. 



-Kojadinović i Friš veliki su prijatelji Srpske i BiH. Saradnja sa njima datira unazad nekoliko godina, a današnja posjeta je rezultat dobrih odnosa koje lično imam sa ovim poslovnim ljudima koji su i veoma humani a bebejeno puta su to i dokazali-rekao je Nešković koji je Friša i Kojadinovića upoznao sa radom oba Doma Parlamentarne Skupštine BiH. 

Kojadinović koji je rodom iz Teslića, a živi i radi u Njemačkoj, dokazani patriota i humanista, zahvalio je Neškoviću na gostoprimstvu i želji za još boljom saradnjom. 

-Na ovaj način, dolaskom na lice mjesta,  još bolje razumijemo potrebu za saradnjom. Vidimo jednu transparentnost u radu a to je veoma bitna činjenica da bi evropski ekonomisti i stručnjaci ulagali u Srpsku i BIH,  da prije svega znaju činjenično stanje i potrebe društva-rekao je Kojadinović. 

On je najavio da će se još više zalagati kako bi se doprinjela bolja ekonomska saradnja Njemačke sa BiH. 

Njemački privrednik Šrefan Friš član je Upravnog odbora kompanije "Endži" koja ima 350.000 zaposlenih radnika širom svijata istakao je da je sa Neškovićem prije svega  u dugogodišnjim prijateljskim odnosima. 

Friš je naveo da je njegova želja da doprinese boljoj saradnji na ekonomskom planu Republike Srpske i BiH sa zemljama Evropske Unije.


Za Semberija info - Mladen Vasilić