U zgradi Opštine Stari Grad Sarajevo pronađene 24 puške i 25 nišana :: Semberija INFO ::

 

U zgradi Opštine Stari Grad Sarajevo pronađene 24 puške i 25 nišana


Izvor: Glas Srpske

Policijski službenici FUP-a, postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS juče su izvršili pretres prostorija Opštine Stari Grad Sarajevo.

"Tom prilikom, pripadnici FUP-a pronašli su 24 puške i 25 nišana koji se koriste za sportsko streljaštvo. Izuzeta je i dokumentacija koja se odnosi na nabavku tog oružja kao i druga dokumentacija i dokazi", saznaje Klix.ba.

Jučerašnji pretresi su izvršeni po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u nastavku istrage protiv bivšeg načelnika Hadžibajrića. Istražuju se i ugovori koje je opština sklapala i drugi dokumenti.

Podsjetićemo, Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović uhapšeni su početkom maja u okviru operativne akcije kodnog naziva "Start" koju su realizovali policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo. To je rezultat višemjesečne intenzivne saradnje ostvarene i s međunarodnim policijskim partnerima, u prvom redu EUROPOL-om, ali i Uredom FBI.