Košarac: Srpski ministri nisu bili protiv proglašavanja dana žalosti :: Semberija INFO ::

 

Košarac: Srpski ministri nisu bili protiv proglašavanja dana žalosti


Фото - РТРС
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je da srpski ministri u Savjetu ministara nisu bili protiv proglašavanja dana žalosti zbog tragedije u Gradačcu, kako to pojedini federalni mediji pokušavaju predstaviti.

- Naš stav je bio da se ovo pitanje reguliše u skladu sa ustavnim nadležnostima, koje su u konkretnom slučaju primarno na vladama Republike Srpske i Federacije BiH. Vlada Republike Srpske je već proglasila 16. avgust za dan žalosti zbog tragedije u Gradačcu. Vlade Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta takođe - naglasio je Košarac na društvenim mrežama.

Kaže je da ne zna zašto Vlada Federacije BiH to nije uradila, te da ona treba da odgovori na ovo pitanje.

- Potrebna je odluka Vlade FBiH i bilo bi korisnije da kolege iz Savjeta ministara na to usmjere politički kapacitet i autoritet. Iskreno dijelimo bol i saosjećamo sa porodicama žrtava monstruoznog zločina u Gradačcu. Nikome ne treba politizacija - objavio je Košarac.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca u petak, 11. avgusta, iz pištolja je ubio bivšu suprugu Nizamu Hećimović u prisustvu njihove kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži Instagram.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je danas, na telefonskoj sjednici, Odluku da se 16. avgust 2023. godine proglasi Danom žalosti u Republici Srpskoj zbog tragičnih i nemilih događaja koji su se dogodili u Gradačcu, saopšteno je iz Vlade Srpske.


​RTRS