Nikšić s britanskim ambasadorom Rajlijem: Borba protiv korupcije nužna za stabilan ekonomski i socijalni ambijent :: Semberija INFO ::

 

Nikšić s britanskim ambasadorom Rajlijem: Borba protiv korupcije nužna za stabilan ekonomski i socijalni ambijent


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je opredijeljena za reforme na ekonomskom i socijalnom planu, a to prije svega podrazumijeva rasterećenje privrede i unaprjeđenje poslovnog ambijenta za strana i domaća ulaganja, izjavio je federalni premijer Nermin Nikšić koji se danas sastao sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Džulijanom Rajlijem.

Navedene aktivnosti će, istakao je Nikšić, u konačnici imati pozitivne implikacije kako za poslodavce, tako i za radnike, ali i ukupni ekonomski i socijalni ambijent.

Naglasio je da je ključno za takav novi ambijent borba protiv korupcije, te najavio ubrzane aktivnosti na stvaranju kadrovskih i institucionalnih pretpostavki u tom pravcu.

Ambasador Rajli je čestitao Nikšiću na imenovanju, te istakao punu podršku Velike Britanije premijeru i Federalnoj vladi. 

Ocijenio je da Vladu FBiH očekuje mnoštvo izazova, a da su za napredak na ekonomskom i socijalnom planu nužne reforme, od kojih neke mogu biti brzo provedene.

U tom pravcu, naglasio je amabasdor Rajli, britanska ambasada, ali i kompanije iz Velike Britanije sa svojim iskustvom i ekspertizom, stoje na raspolaganju premijeru i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanku u sjedištu Vlade FBiH, u Sarajevu, prisustvovala je i šefica političkog odjela Britanske ambasade Helen Fleveker.  


BHRT