Zvaničnici Srpske izrazili saučešće povodom tragedije u Beogradu :: Semberija INFO ::

 

Zvaničnici Srpske izrazili saučešće povodom tragedije u Beogradu


Zvaničnici Republike Srpske izjavili su saučešća zvaničnom vrhu Srbije i porodicama nastradalih u tragediji koja se desila u Beogradu gdje je nastradalo osam učenika i radnik obezbjeđenja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je saučešće porodicama stradalih u današnjoj pucnjavi u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar, navodeći da Srpska i cijela nacija danas tuguju sa Srbijom.

- Šokiran sam tragedijom u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" - napisao je Dodik na Tviteru.
Dodik je saučešće uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, porodicama ubijene djece i nastradalog čuvara škole, a povrijeđenima poželio brz oporavak.
- Naše misli su danas sa njima u nadi da će pronaći snage da se izbore s ovom tragedijom i nenadoknadivim gubitkom. Naša djeca, najranjiviji dio društva, treba da imaju podršku i pozitivan primjer odrastanja u ozbiljne ličnosti. Dužnost je da im to omogućimo kako se ovakve tragedije ne bi ponovile - poručio je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas izraze saučešća predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić i porodicama stradalih u nezapamćenoj tragediji u Beogradu.
- Primite naše najdublje izraze saučešća i saosjećanja, zbog tragičnog gubitka nedužnih života u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Teško je, preteško, naći dovoljne riječi utjehe u trenucima ovakve tragedije. Dijeleći vaš bol, iz dubine srca žalimo zbog gubitka nevinih, mladih života, prekinutih rukom bezumlja. Dijelimo bol nacije i saosjećamo sa porodicama stradalih, u nadi da će naći snage da se izbore sa ovom tragedijom.
U moje lično ime, i u ime Vlade Republike Srpske, primite izraze najdubljeg saučešća i prenesite ih porodicama stradalih i njihovim najbližim – navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjediku Republike Srbije.
- Poštovani predsjedniče, primite izraze mog najdubljeg saučešća, te Vas molim da roditeljima i porodicama nastradalih u ovom strašnom činu prenesete riječi naiskrenijeg saosjećanja, a povrijeđenima želje za što brži oporavak - navodi se u telegramu saučešća.
Cvijanovićeva je istakla da je sa tugom i nevjericom primila vijest o bezumnom napadu u beogradskoj osnovnoj školi, u kojoj su tragično stradali nedužni učenici i zaposleni.
- Svi smo duboko pogođeni razmjerama nezapamćene tragedije - naglasila je Cvijanovićeva.


RTRS