Akcija "Klaster": SIPA vrši pretrese u više gradova zbog falsifikovanih diploma :: Semberija INFO ::

 

Akcija "Klaster": SIPA vrši pretrese u više gradova zbog falsifikovanih diploma


Službenici agencije SIPA jutros su započeli pretrese na 18 lokacija u okviru akcije "Klaster", koja je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela koja se odnose na falsifikovane diplome.

Akcija se sprovodi na području Bijeljine, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara.

- Pretresi se vrše na osamnaest lokacija, na adresama devet fizičkih i devet pravnih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca, te podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave - navodi se u saopštenju.

Akcija "Klaster" je rezultat višegodišnjeg rada SIPA, koja je usmjerena na otkrivanje počinilaca naprijed navedenih krivičnih djela.

Akcija se realizuje po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa MUP Republike Srpske, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i policijom Brčko distrikta.
 
RTRS