Orban: Evropa se sprema za rat sa Rusijom :: Semberija INFO ::

 

Orban: Evropa se sprema za rat sa Rusijom


BUDIMPEŠTA- Izjave zapadnih političara i pisanje tamošnjih medija ukazuju da se Evropa sprema za rat s Rusijom, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban za radio "Košut".

"Prije dva svjetska rata, mediji su se dosta dugo pripremali za početak, mislim da je ono što se danas dešava u Briselu i Vašingtonu neka vrsta pripreme javnog mnjenja za mogući direktan sukob. Možemo da kažemo da su u toku pripreme za ulazak Evrope u rat", precizirao je Orban, a prenosi RT Balkan.

Dodao je da ne smatra vjerovatnim da će Rusija napasti neku zemlju NATO-a i ocjenjuje da je priča o navodnoj "ruskoj prijetnji" samo zapadni manevar za pripremu za rat.

"Vjerovatnoća da će neko – ne govorimo samo o Rusiji, već o bilo kome – danas odlučiti da napadne neku NATO zemlju je izuzetno mala. NATO je odbrambeni savez i neće tolerisati vojne akcije koje narušavaju suverenitet bilo koje zemlje NATO-a", rekao je Orban.

Vlada Mađarske preispituje svoju ulogu u NATO, s obzirom da ne želi da učestvuje u njenoj vojnoj misiji u Ukrajini, rekao je Orban.

Ne otkrivajući detalje, Obran je rekao da radne grupe u sjedištu NATO-a u Briselu sada proučavaju kako Alijansa može da učestvuje u sukobu u Ukrajini.

Orban je ukazao i da za mirovno rješenje sukoba u Ukrajini ne bi bili dovoljni pregovori Moskve i Kijeva, već da bi istovremeno trebalo da se vode i pregovori između Rusije i SAD.

Podsjetimo, spoljna obavještajna službe Ruske Federacije je nedavno ukazala da atentat na premijera Slovačke Roberta Fica pokazuje da globalističko totalitarno-liberalne elite, s obzirom da ne uspevaju da održe svoju hegemoniju "civilizovanim metodama", prelaze na otvoreni politički teror protiv svojih protivnika.

Naročito im smetaju premijer Mađarske Viktor Orban i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju ruske službe.

Govoreći o predstojećim izborima za evropski parlament, Orban je rekao da bi želio da oni budu novi početak za Evropu, koji će prekinuti uticaj SAD i vratiti Evropu Evropljanima.


​Izvor: Glas Srpske