Odakle dolaze turisti koji najviše posjećuju Srbiju? :: Semberija INFO ::

 

Odakle dolaze turisti koji najviše posjećuju Srbiju?


Srbija je prema najnovijem izvještaju Evropske turističke komisije i ove godine na prvom mjestu u Evropi po stopi rasta broja turista u odnosu na period prije pandemije, što je potvrdio i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, Uroš Kandić.

Ono što je zanimljivo jeste da u Srbiji, a ponajviše u Beogradu prednjače posjetioci iz Turske, ali tu su i Kinezi, Rusi i mnogi drugi.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović otkrio je ko to dolazi u našu zemlju.

"Od 2014. godine, pa do sada, sa izuzetkom 2020. godine kada je bila pandemija, Beograd svake godiine bilježi rekordne rezultate. On je 'kapija' ne samo Srbije već i cijelog ovog dijela Evrope. Turski državljani su naši najbrojniji posjetioci, i da razotkrijemo još jednu zabludu - u ove brojke ne ulaze ljudi koji su poput Rusa rezidentni, takođe Turci koji ovde rade... itd", govori Popović.

Još je dodao:

"Preko 400 hiljada noćenja su imali samo Turci tokom prošle godine u Beogradu, i ponovo su prvi na listi turista koji nas posjećuju. 2019. godine su to bili Kinezi, a njihov interes za našu zemlju je i dalje ogroman", rekao je direktor Turističke organizacije Beograda.

(B92)