O sajber bezbjednosti, izazovima i trendovima :: Semberija INFO ::

 

O sajber bezbjednosti, izazovima i trendovima



Danas će u prostorijama Područne privredne komore biti organizovana stručna radionica pod nazivom ,,Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji - Izazovi i trendovi''. Radionicu organizuju  Supernova BiH i Gransko udruženje za IKT, a uz stručnu saradnju sa MUP RS, Odjeljenjem za visokotehnološki kriminal, Elektrotehničkim  fakultetetom u Banjaluci i Područnom privrednom komorom Bijeljina.

Ova radionica će pružiti uvid u ključne aspekte sajber bezbjednosti sa fokusom na male i srednje kompanije i lokalne zajednice koje se suočavaju sa izazovima digitalne transformacije u domenu industrijske proizvodnje. Radionica je namijenjena predstavnicima i rukovodiocima malih i srednjih preduzeća koji se suočavaju sa dilemama u vezi sa informacionom i sajber bezbjednošću u poslovanju, kao i bezbjednošću svojih sistema tokom procesa digitalizacije i digitalne transformacije, posebno u kontekstu uvođenja ERP sistema. Takođe, radionica će omogućiti uvid u napredne mrežne tehnologije sa akcentom na podršku sigurnosti u prenosu informacija.

Predavači su stručnjaci iz Odjeljenja za visokotehnološki kriminal u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci.