Završen "Exit", 25. izdanje festivala od 10. do 13. jula naredne godine :: Semberija INFO ::

 

Završen "Exit", 25. izdanje festivala od 10. do 13. jula naredne godine


Foto: Exit Photo Team
Ovogodišnje izdanje "Exit" festivala koji je od 10. do 14. jula održano na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu obilježili su nastupi najvećih svjetskih muzičkih zvijezda.

Publika je od nultog dana u čast Nikole Tesle uživala uz Baby Lasagnu, Buraka Yetera, Dimasha i Iniko, preko oštrih rima i elektronskih bitova koje su u prvoj festivalskoj noći donijeli tvorac trapa Gucci Mane i sinonim za DJ profesiju Carl Cox, do najhitičnije plesne nostalgije uz pop-rap ikone Black Eyed Peas, vraćanja punka na velika vrata uz The Exploited i jednog od simbola mts Dance Arene Maceo Plexa.

Kako je saopšteno iz "Exita", finalna veče prošla je u znaku furioznih gitarskih rifova i neprestanog mosh pita uz osnivača i glavnog autora bendova Rage Against the Machine i Audioslave - Toma Morella.

"Kultnu 'Like A Stone' Morello je u emotivnom izvođenju posvetio Chrisu Cornellu, da bi sa tvrđave na samom kraju konačno zagrmjela 'Killing in the Name', koju je, preko cijelom svijetu poznatih riffova pjevala cijela glavna pozornica! Za to vrijeme, publiku na mts Dance Areni oduševili su Barry Can't Swim i višestruki nositelj Grammy nominacija Bonobo, NSNS Stage Refreshed by Heineken Silver do vrha je napunila Sara Landry, dok je maestralnu završnicu uz čarobni izlazak sunca nad prepunim 'Exitovim' hramom elektronske muzike priredio Black Coffee", navedeno je u saopštenju.

Ono što je takođe obilježilo ovogodišnji "Exit", pojašnjeno je dalje, bili su roditelji s djecom - kako na pozornici, tako i u publici.

"Na festivalu su, sada već tradicionalno, bile tri generacije Kovačevića - osnivač i direktor 'Exita' Dušan Kovačević, njegov otac Ilija i sinovi Lav i Noa. Neki novi klinci dolazili su sa svojim roditeljima upoznati zvijezde nove generacije, među kojima su u prošlim danima apsolutni favoriti bili Baby Lasagna, Joker Out i Sam Divine! Tom Morello je koncert na Tesla Universeu otvorio sa svojim trinaestogodišnjim sinom, mladim gitarističkim vunderkindom Romanom Morellom, a zanimljivo je da je nekoliko sati prije toga i Max Cavalera nastupio sa svojim sinom Igorom Juniorom", navode iz "Exita".

Prije nego što je još jedno čarobno festivalsko hodočašće završeno, otpočelo je, pojašnjeno je iz organizacije festivala, sljedeće jubilarno i istorijsko.

"Tačno u ponoć, s Petrovaradinske tvrđave je, ranije nego ikada, lansirana kampanja za nadolazeće izdanje festivala, koje će od 10. do 13. jula 2025. godine obilježiti četvrt stoljeća od osnivanja 'Exita' i još jednom oživjeti i utvrditi State of EXIT. Registracija za najpovoljnije ulaznice počela je u noći iza nas, a biće moguća do petka, 19. jula na siteu 'Exit' festivala", zaključili su organizatori.  

(Nezavisne)