Čubrilović otvorio Međunarodnu naučnu konferenciju “Bezbjedno-urbano-mobilno” u Banjaluci :: Semberija INFO ::

 

Čubrilović otvorio Međunarodnu naučnu konferenciju “Bezbjedno-urbano-mobilno” u Banjaluci


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović svečano je otvorio Međunarodnu naučnu konferenciju “Bezbjedno-urbano-mobilno” u Banjaluci. Teme konferencije bile su održiva urbana mobilnost, elektromobilnost, unapređenje bezbjednosti saobraćaja, planiranje saobraćajne infrastrukture i preventiva u bezbjednosti saobraćaja.

-Konferencija tematski je obuhvatila, kako bezbjednost saobraćaja, tako i održivu urbanu mobilnost. Izuzetno je važno baviti se navedenim temama, jer su u ranijim strateškim dokumentima postavljeni ciljevi koji nisu u potpunosti ostvareni. Zbog toga nam je potrebna ovakva konferencija, kako bismo pružili odgovore na pravce budućeg djelovanja – poručio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prilikom otvaranja konferencije.

Konferencija je okupila preko 100 učesnika – međunarodnih stručnjaka iz akademske zajednice, naučno-istraživačkih ustanova i privrede iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, SAD, Turske, Velike Britanije, Bugarske, Južnoafričke Republike, Kine, Češke.

Organizatori naučnog skupa su Saobraćajni fakultet Panevropskog univerziteta i kompanija “EiB Internationale” – centar za motorna vozila.