Želimir Nešković o nelegalnoj odluci CIK BiH :: Semberija INFO ::

 

Želimir Nešković o nelegalnoj odluci CIK BiH


Pravo na odlučivanje da li će se jedna politička organizacija iz Republike Srpske naći na izborima ima samo Vrhovni sud RS, a članovi CIK-a su udarili i na Ustav BiH i u njega ugrađenu Konvenciju o ljudskim pravima, kao i na Aneks tri Dejtonskog mirovnog sporazuma, poručio je Želimir Nešković, delegat u Domu naroda BiH.

On je u obraćanju na sjednici Doma naroda BiH rekao da se na hitnoj sjednici ovog doma, kao i na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH trebalo raspravljati o nelegalnoj odluci CIK da Srpskoj demokratskoj stranici zabrani učešće na predstojećim lokalnim izborima.

„Danas je to učinjeno političkoj organizaciji iz koje ja dolazim, a sutra to može biti bilo kome od vas. Kakvi su to demokratski principi koji to dozvoljavaju CIK i o kakvoj slobodi govorimo ako je SDS, za koju je na prethodnim izborima glasalo 100 hiljada ljudi, zabranjeno učešće na predstojećim izborima“, upitao je Nešković. On je napomenuo da se na taj način oduzima aktivno biračko pravo građanima Republike Srpske koji glasaju za SDS.


SDS - Sektor za politiku i medije