Svečanost na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Svečanost na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini



 Na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, danas je organizovana dodjela diploma diplomiranim ekonomistima i magistrima ekonomije.

Kako je potvrdila profesor dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta posvne ekonomije u Bijeljini,  u okviru ove svečanosti promovisana je i Monografija – 30 godina visokog ekonomskog obrazovanja u Bijeljini.



- Danas se obilježava 30 godina postojanja i rada, te promocija 17. generacije diplomiranih strudenata našeg fakulteta. Diplome dobija 55 svršenih studenata -  37 na osnovnom studiju i 18 na master studiju. Interesovanje za naš Fakultet je veliko i mi se trudimo da ponudimo što bolje uslove za studiranje na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini. Imamo saradnju sa više od 80 javnih subjekata i institucija u kojima naši studenti mogu da obavljaju praksu. Mnogi od njih tamo, gdje obavljaju praksu, ostaju i da rade'', pojasnila je profesorica Petrović, uz napomenu da je pet najboljih studenata zaposleno i na Fakultetu poslovne ekonomije, kao asistenti u nastavi.

Profesorica Vesna Petrović je naglasila da ove godine na prvu godinu studija upisuju 85 studenata na budžetu, u tri smjera, a profesor dr Milija Krajišnik, prorektor za ljudske i materijalne resurse na Univerzitetu Istočno Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje jednom ovakvom događaju na Fakultetu poslovne ekonomije za koji kaže da je jedan od najboljih fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo.



- Na ovom fakultetu su izvanredni uslovi za sticanje znanja studenata koji mogu adekvatno da odgovore savremenim zahtjevima tržišta'', precizirao je profesor Krajišnik.
 
Najbolji student, sa prosjekom ocjena 9,85, je Ognjen Rankić iz Bijeljine kojemu je pružena mogućnost da, kao asistent, ostane da radi na fakultetu. On se obratio u ime nagrađenih studenata.



- Dobio sam priliku da radim kao asistent, što mi mnogo znači. Ovdje su uslovi za rad vrhunski i kolektiv je odličan. Istina, put je bio pun obaveza, sa puno lijepih i teških trenutaka'', potvrdio je za portal ,,Semberija info'' Ognjen Rankić.
 
Na svečanosti, na Fakultetu poslovne ekomije u Bijeljini uručene su i zahvalnice poslovnim saradnicima i zaslužnim ličnostima koji su doprinijeli rastu i razvoju fakulteta. Zhvalnice su dobili profesor dr Budimir Stakić, profesor dr Dragan Mikerević, profesor dr Ljubomir Trifunović, profesor dr Pajo Panić, profesor dr Stevan Stević, profesor dr Branko Krsmanović i profesor dr Vitomir Popović. Zahvalnica je dodijeljena i Gradskoj upravi grada Bijeljina, japanskoj Fondaciji ,,NIPION'', Adiko banci, te BN TV.


​Semberija info: V. Zelenović