Mega Avantura kroz Budimpeštu: 13 medalja za Bijeljinke :: Semberija INFO ::

 

Mega Avantura kroz Budimpeštu: 13 medalja za Bijeljinke




Ekipa Plesnog studija „Mega Dance“ iz Bijeljine proteklog vikenda je u Budimpešti nastupila na međunarodnom plesom festivalu „5678 commynity“..

- Iz velike evropske metropole nosimo predivne uspomene i veliki uspjeh. Naše mlade takmičarke su pred visoko kvalifikovanim sudijama i međunarodnim auditorijumom predstavile 13 koreografija i osvojile 11 zlatnih i dvije srebrne medalje. Naše djevojčice su nas učinile neizmjerno ponosnim. Hvala na povjerenju dragi naši plesači, roditelji i svima vama koji ste na bilo koji način učestvovali u organizaciji.Ogromno hvala Gradskoj upravi i gradonačelniku Ljubiši Petroviću koji nam je omogućio odlazak na dalek put. Takođe, najveće hvala svim našim prijateljima koji su nesebično dali svoj doprinos jer bez njihove pomoći naš odlazak u Budimpeštu bi bio znatno otežan“, stoji u saopštenju Plesnog studija „Mega Dance“.



Festival 5678 namenjen je igračima svih dobi, onima koji karijere tek treba da naprave, ljudima koji su uticali i utiču na njihovo stvaranje, onima koji talentovane ljude pronalaze, entuzijastima koji su ih pratili i bodrili, kao i onima koji tek žele da budu dio ovog svijeta. Cilj festivala koji se održavaju širom Srbije ali i okolnih zemalja jeste da umjetnost igre podigne na viši nivo. 



- Posjećujući najveća svjetska takmičenja, festivale i uopšte događaje iz ove oblasti, mi smo riješili da nešto novo napravimo na Balkanu. Riješili smo da naš festival postane nezaobilazna stanica za sve igrače koji žele da budu dio svjetske scene. Tako da je jedan od ciljeva “5678 zajednice“ umrežavanje svih plesača svijeta. Želimo da doprinesemo pokretu mladih kod nas, ali i u cijelom regionu, da obrazujemo, inspirišemo i usmjerimo mlade talentovane ljude. Podstičemo mir i toleranciju kroz zajedničku igru, takmičarski duh i lijepo druženje među ekipama i među zemljama“, stoji na sajtu „Zajednice 5678“.