Izborna skupština Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske u Bijeljini: Otvoreni za saradnju s drugim političkim strankama :: Semberija INFO ::

 

Izborna skupština Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske u Bijeljini: Otvoreni za saradnju s drugim političkim strankama


Izvor: Semberija Info / Lj. Ljubojević

Socijalistička partija Srpske je politička partija socijalne pravde, nacionalno orjentisana partija čiji je cilj razvoj Republike Srpske, jačanje institucija Republike Srpske, ekonomski razvoj i unapređenje života stanovništva koje živi u Republici Srpskoj, izjavio je Srđan Mijatović, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske na izbornoj skupštini gradskog odbora ove političke stranke koja je danas održana u Bijeljini.

„Na naredne lokalne izbore izlazimo u koaliciji sa Pokretom za Bijeljinu. Otvoreni smo za saradnju su drugim političkim strankama i, ukoliko bude želje i potrebe, potpisaćemo i nove koalicione sporazume“, izjavio je Srđan Mijatović.



 Nikola Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, izjavio je da SPS  provodi unutarpartijske izbore širom Republike Srpske.
„Već smo organizovali nekoliko izbornih konferencija i skupština u nekoliko gradova Republike Srpske. Danas smo ovdje u Bijeljini, u drugom gradu po veličini u Republici Srpskoj. Posebnu pažnju ćemo posvetiti, ne samo Gradskoj organizaciji SPS, već i Bijeljini i Semberiji. Važno nam je da razgovaramo sa što većim brojem građana u Bijeljini i Semberiji, da upoznamo probleme svakog čovjeka, jer kroz angažman SPS i kadrova Socijalističke partije Srpske možemo doprinijeti razvoju i boljitku svakog čovjeka u Bijeljini i Semberiji, ali i u Republici Srpskoj.



Ovdje ćemo na lokalne izbore ići u koaliciji sa Pokretom za Bijeljinu, ali smo pozvali i druge političke organizacije da nam se pridruže. Već postoje inicijative dva politička subjekta koji žele da nam se pridruže, kako bismo zajednički nastupili na predstojećim lokalnim izborima. Sa Pokretom za Bijeljinu dogovorili smo saradnju i za opšte izbore koji će biti održani 2026. godine“, izjavio je Nikola Selak,  naglasivši da će nakon ove izborne skupštine biti razgovarano i sa predstavnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata kako da se preporodi i Bijeljina i Republika Srpska.