Milovanović: Miličević podržao principe i stavove OHR-a i lažnog visokog predstavnika :: Semberija INFO ::

 

Milovanović: Miličević podržao principe i stavove OHR-a i lažnog visokog predstavnika


Direktor Javnog preduzeća Vode Srpske Miroslav Milovanović rekao je za RTRS da je izjava predsjednika SDS-a Milana Miličevića o knjiženju imovine skandalozna i u direktnoj suprotnosti sa interesima Republike Srpske.

Milovanović je istakao da je Miličević na "indirektan način podržao principe i stavove OHR-a i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita".

- Stav Republike Srpske je da se imovina sa njene teritorije knjiži na Srpsku. S druge strane, lažni visoki predstavnik Kristijan Šmit zagovara da se imovina sa kompletne teritorije knjiži na BiH, a onda, u skladu sa potrebama i zahtjevima lokalnih zajednica, prenosi na njih - naveo je Milovanović.

On je istakao da bi realizacija ove ideje bila pogubna, kako za JU Vode Srpske, tako i za druge značajne institucije i ustanove Republike Srpske, jer bi Srpska ostala bez svoje imovine i bila svedena na praznu ljušturu.

Miličević je izjavio danas za RTRS da "državna imovina i dobra u javnoj upotrebi nisu dva identična pojma i da bi ova dobra, odnosno prirodni resursi trebalo da budu u vlasništvu lokalnih zajednica u Republici Srpskoj".


RTRS