Rasvjetljena krivična djela izvršena na štetu imovine :: Semberija INFO ::

 

Rasvjetljena krivična djela izvršena na štetu imovine


Policijski službenici Policijske stanice Šamac,rasvjetlili su krivična djela ,,Teška krađa“ izvršene na štetu aparata za samouslužno pranje vozila koji se nalaze u sklopu pravnog lica na području Šamca u mjesecu julu tekuće godine.

Naime, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela na štetu imovine, policijski službenici došli su do saznanja da  je najvjerovatnije izvršilac djela lice M.K.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Šamcu pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju izvršeno je pretresanje stana i dr. prostorija koje koristi lice M.K. Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem  krivičnih djela ,,Teška krađa“.

Tokom kriminalističke obrade lica utvrđeno je, da je lice M.K.u više odvojenih navrata,upotrebom podesnog predmeta izvršio neovlašteno otvaranje automata za samouslužno pranje vozila, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi. Od strane policijskih službenika lice je lišeno slobode.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koji je naložio da se događaj dokumentuje, te da se protiv lica M.K. dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,,Teška krađa“.