Cvijanović: Opozicija će ostati opozicija jer je narod nije izabrao :: Semberija INFO ::

 

Cvijanović: Opozicija će ostati opozicija jer je narod nije izabrao


Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je veoma važno smireno čekati konačne rezultate izbora i potvrdu pobjede SNSD-a za sva četiri nivoa, dok opozicija nastoji da sakrije svoj veliki neuspjeh.

To što PDP preko svojih medija u javnost pušta netačne podatke sa preuranjenog ponovljenog brojanja, kaže Cvijanović, ne znači ništa, niti šta može da promijeni, ističući da će opozicija i ovaj put ostati opozicija ne zato što ih je neko, kako oni kažu, pokrao, već zato što ih narod nije izabrao.

- Mislim da je cilj da se na što više načina odgodi i sam izborni proces i prebrojavanje glasova i implementacija izbornih rezultata, jer je opoziciji jasno da su oni apsolutni gubitnici na sva četiri nivoa. Kada to kažem, mislim za Narodnu skupštinu, predsjednika Republike Srpske, Parlamentarnu skupštinu BiH i konačno za srpskog člana Predsjedništva BiH, ali ne može se na taj način prikriti poraz - istakla je Cvijanovićeva za RTRS.

Dodala je na su građani izabrali svoje predstavnike i da "sve ovo što radi opozicija neće ni najmanje promijeniti slijed događaja".

- Oni su isproblematizovali jedan nivo vlasti, odnosno ovaj dio koji se odnosi na predsjednika Republike Srpske. Međutim, tu su stvari jasne i uz ove sve korekcije koje dolaze sa terena, određena odstupanja koja su minimalna u odnosu na određeni rezultat i ne mogu promijeniti taj izborni rezultat, oni traže način i alibi za ovo ponašanje i opet iznova problematizuju temu - rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da će konačni rezultat potvrditi da je Milorad Dodik ubjedljivo pobijedio na izborima za predsjednika Srpske.

- Kada ovim glasovima, koje ćemo preliminarno sada obraditi, dodamo glasove koji su stigli iz inostranstva, gdje je Dodik takođe u prednosti, i glasove koji su stigli iz mobilnih timova gdje je već završeno prebrojavanje u potpunosti, vidimo da on ima značajnu prednost. Tu nema nikakve dileme. Kada su u pitanju glasovi iz inostranstva, prebrojana je jedna trećina, ali su onda prekinuli brojanje dok se ne završi ovo koje su nazvali kontrolno sa redovnih biračkih mjesta, ali ni tu neće biti dileme - navela je ona.

Cvijanovićeva očekuje da će prednost Dodika ostati na nivou 30.000 glasova više, kao što su i saoštili u izbornoj noći.

- Opozicija bi od ovoga htjela da napravi jedan veliki cirkus, ali mislim da su na kraju oni i potvrđeno gubitnici cijelih izbora, ali i ovog postizbornog perioda. Smatram da je trebalo da traže da se zakonski radi ono što je neophodno i da kroz zakonski regulisanu proceduru dođu do onoga do čega žele da dođu. Ovako su samo bacili sumnju i kada je u pitanju Centralna izborna komisija koja je ostala bez kredibiliteta, te pokazali da ne upravljaju ovim procesom - istakla je Cvijanovićeva.
 
(RTRS)