Tijelo bebe nađeno na deponiji, sumnja se da je ugušena :: Semberija INFO ::

 

Tijelo bebe nađeno na deponiji, sumnja se da je ugušena


TUZLA - Tijelo bebe za koju je utvrđeno da je rođena živa, pronađeno je juče na deponiji Huskići kod Lukavca, a policija traga za majkom, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Na lice mjesta izašli su službenici policije kao i mrtvozornik Doma zdravlja Lukavac, koji je konstatovao smrt i da se radi o novorođenčetu ženskog pola.

Kako saznajemo, obdukcijom tijela novorođenčeta je utvrđeno da je beba bila stara tri do pet dana te da je najvjerovatnije ugušena i bačena na smetljište.

Tijelo bebe su navodno pronašli komunalni radnici koji su sve prijavili istražnim organima.

Obdukcija je pokazala da je dijete rođeno živo te da je došlo do gušenja, a istraga će pokazati na koji tačno način je novorođenče umrlo i ko ga je bacio u smeće.

Kako nam je potvrđeno policija traga za počiniocem krivičnog djela čedomorstvo, a istragu provode kriminalistička policija Policijske uprave Lukavac i MUP Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo da je i u martu ove godine tijelo novorođenčeta pronađeno na deponiji za odlaganje otpada u Ljubiji, a i u ovom slučaju je utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti odnosno da je novorođenče preminulo zbog posljedica davljenja.

Tijelo bebe pronašli su mještani na lokalnoj deponiji "Kurevo", ali dosad za to čedomorstvo niko nije odgovarao.

Obilazeći deponiju mještani su uočili mrtvu bebu i o tome odmah obavijestili policiju, a ta beba bila je stara jedan ili dva dana.

"Mrtva beba jeste nađena u Ljubiji, što nas je šokiralo, ali to ne znači da je bebu ostavio neko iz našeg mjesta jer to je regionalna deponija na koju je bilo ko mogao ostaviti nešto. Nadamo se da će policija što prije utvrditi ko je bacio novorođenče", rekli su nam tad mještani.

Podsjećamo na stravičan slučaj čedomorstva koji se prošle godine desio  u Bugojnu, kada je beba pronađena mrtva ispod mosta u tom gradu, a obdukcija je pokazala da je umrla od posljedice utapanja.


Nezavisne novine