LjEKARI ZABRINUTI ZA STANjE KRALjICE ELIZABETE, BBC PREKINUO PROGRAM :: Semberija INFO ::

 

LjEKARI ZABRINUTI ZA STANjE KRALjICE ELIZABETE, BBC PREKINUO PROGRAM


- Britanska kraljica Elizabeta Druga je pod medicinskim nadzorom u dvorcu Balmoral, pošto su ljekari zabrinuti za njeno zdravlje, saopštila je danas Bakingemska palata. Britanski javnis servis prekinuo je danas sa emitovanjem redovnog program kako bi iz minuta u minut obavještavao o stanju kraljice.

U saopštenju Bakingemske palate se navodi da su kraljičini ljekari poslije jutrošnjeg pregleda zabrinuti za njeno zdravlje i da su preporučili da ostane pod medicinskim nadzorom.

Britanski princ Čarls i njegov sin princ Vilijam otputovali su hitno u rezidenciju kraljice Elizabete Druge u zamku u Škotskoj. Princ od Velsa je otputovao u Balmoral zajedno sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, saopštio je portparol njegove kraljevske rezidencije. Kesingtonska palata potvrdila je da je u Balmoral otputovao i princ Vilijam.

Premijer Liz Tras rekla je da je čitava zemlja"duboko zabrinuta" za Elizabetino zdravlje poslije objave iz Palate.
"Moje misli i misli naroda širom Velike Britanije u ovom trenutku su sa Njenim veličanstvom kraljicom i njenom porodicom", poručila je Tras.

Saopštenje je izdato nakon što se Elizabeta (96) juče povukla sa jednog virtuelnog sastanka jer su joj ljekari preporučili da se odmara.
 
(Nezavisne)