Službenici PU Bijeljina još jednom pokazali humani aspekt policijske profesije dobrovoljnim darivanjem krvi :: Semberija INFO ::

 

Službenici PU Bijeljina još jednom pokazali humani aspekt policijske profesije dobrovoljnim darivanjem krvi


Policijska uprava Bijeljina
Službenici PU Bijeljina još jednom pokazali humani aspekt policijske profesije dobrovoljnim darivanjem krvi

Od 27. do 29. jula 2022. godine, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu u Bijeljini dobrovoljno će darivati krv onima kojima je najpotrebnija i na ovaj način pokazati humani aspekt policijske profesije.



Simo Cvjetinović, inspektor sektora policije PU Bijeljina rekao je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u velikom broju učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, te da je za policijske službenike PU Bijeljina ova akcija druga po redu u ovoj godini.
- U ovoj akciji učestvuje preko 50 službenika naše uprave, organizovana je uz poštovanje  epidiemioloških mjera Instituta za javno zdravstvo RS i Doma zdravlja Bijeljina. Veliki je broj pripadnika PU Bijeljina, koji su aktivni davaoci i veliki je broj onih koji su  darivali krv od 30 do 50 puta. Ovo je jedinstvena prilika da pomenem i našeg pripadnika Bogdana Jovanovića koji je darivao krv 68 puta“, istakao je Cvjetinović i dodao da se mladi policijski službeni masovno odazivaju dobrovoljnim akcijama, te da policijski službenici na ovaj način ne pokazuju samo humanost i solidarnost, nego i spremnost i odlučnost da pomognu građanima u bilo kojoj situaciji i bilo kojem mjestu.



Dragana Jurošević, specijalista transfuzijolog rekla je da je priliv dobrovoljnih davalaca krvi najmanji u toku ljetnjih mjeseci.
- U posljednjih par godina Zavod za transfuziju krvi i MUP RS imaju dogovor da druga akcija  darivanja krvi u toku godine bude krajem jula ili početkom avgusta. Ovo nam mnogo znači, prvo da bi održali redovno funkcionisanje naše transfuziološke službe i naše bolnice, te da bismo bili spremni za nepredviđene situacije“, rekla je Juroševićeva i istakla da je njihova obaveza da podrže njihove pacijente kojima je potrebna krv, a liječe se u drugim zdravstvenim ustanovama u RS.


Semberija info - S. Jovanović