Preminuo bivši košarkaš Partizana Boban Petrović :: Semberija INFO ::

 

Preminuo bivši košarkaš Partizana Boban Petrović


BEOGRAD - Legendarni košarkaš Partizana i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Boban Petrović, jedan od najboljih strijelaca u istoriji crno-bijelih, preminuo je danas u Južnoafričkoj Republici.

"Nakon što je nedavno doživio saobraćajnu nesreću, Petrović je poslednjih nekoliko dana života proveo u bolnici. Zbog kovid mjera, kontakt je bio vrlo ograničen, a jutros je sve zatekla vest da je prestalo da kuca srce legendarnog krilnog centra crno-bijelih", navodi su saopštenju Partizana.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu, a za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-bijelih. Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su "plavi" osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva kupa "Radivoj Korać" (1978. i 1979), dvije titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i kup SFRJ (1979).

Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Petrović je 10. najboji strijelac u istoriji kluba. Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija - Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma Petera Vilfana, koja je ostavila sve aktere meča u čudu.

Osim za Partizan, Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt. Vrijeme i mjesto komemoracije kao i sahrane Bobana Petrovića, biće objavljeni naknadno.

Tanjug / Glas Srpske