Brat i sestra rođeni isti dan, a nisu blizanci :: Semberija INFO ::

 

Brat i sestra rođeni isti dan, a nisu blizanci


Svjesni smo da ima mnogo zanimljivosti u životu, ali ovakva je prava rijetkost. Naime, Mira Govedarević iz Čađavice i njen brat Neđo Josipović, takođe iz Čađavice, rođeni su isti dan, ali nisu blizanci.

Kada su Grozda i njen suprug Pero Josipović 1968. godine, 10. februara, dobili sina prvenca Neđu, ni slutili nisu da će, nakon četiri godine, istog dana njihov dom uljepšati kćerka Mira.

-Bilo mi je to malo i čudno, ali i lijepo. Imati dvoje djece rođene na isti dan, to rijetko ko može isplanirati. Nama je tako dragi Bog dao. Kada me neko pita kada su djeca rođena, ja im kažem isti dan, ali nisu blizanci'', pojašnjava za ,,Semberija info'' majka Grozda, koja je uvijek spremna za šalu i slavlje.

-Bilo je baš lijepo da djeci slavimo rođendan isti dan'', prisjeća se Grozda Josipović.

Kada su Mira i Neđo stasali i osnovali svoje porodice nastavili su i dalje zajedno da slave svoje rođendane.
-Nakon što svako od nas, na svoj način, proslavi rođendan, okupimo se, najčešće uveče, kod mene u mojoj kući gdje sam se udala ili u kući gdje sam se rodila i gdje sam odrasla. Ali, koliko pamtim, čini mi se mnogo češće kod mene, nego kod Neđe. Ma ja nisam zlopamtilo, jer brat je jedan...'', ističe za ,,Semberija info'' Mira Govedarević.

A mi im čestitamo rođendane i iskreno im želimo da ih još dugo slave i nije važno gdje će to biti – kod Mire ili Neđe ili bilo kom drugom mjestu. Najbitnije je da se slavi.

Semberija info