NEKA TOKOM PRAZNIKA SVIMA BUDE TOPLO OKO SRCA :: Semberija INFO ::

 

NEKA TOKOM PRAZNIKA SVIMA BUDE TOPLO OKO SRCA


Često možemo čuti, ali se i uvjeriti da tokom ovog perioda godine ljudi više borave u kući, a tu su i priče kako su za vrijeme praznika manje raspoloženi. I stručnjaci objašnjavaju da su takva stanja nerijetko uzrokovana nametnutim osjećajem „obaveze radovanja“, ali i samim tim što je kraj godine vrijeme kada sami sebi, ali i drugima „ispostavljamo račun“ šta sve dobro (ni)smo uradili u proteklih 365 dana.

Ali, to je moguće promijeniti. Potrebno je samo malo topline. Malo topline oko srca. Za sebe i za druge.

Znate za onu komšinicu koja živi sama, poznajete nekoga ko će i ove praznike dočekati tužan, nedavno ste upoznali nekoga ko vas je oduševio samim svojim postojanjem…  Upravo je ovo idelano vrijeme da ih podsjetite da nisu sami, da ih obradujete i usrećite, ili bar ispričate svijetu o njima.

I ne, to ne znači da morate pripremati skupe, velike poklone, ponekad je dovoljna samo topla riječ. Toplota – sedam slova koja će otvoriti svako srce, samo kada dolaze uz iskrene želje i osmijeh.

Nazovite prijatelja s kojim se odavno niste čuli, upitajte tetu u prodavnici kako je, nasmiješite se slučajnom prolazniku; svaki mali znak pažnje će možda baš danas nekoga neopisivo usrećiti i unijeti toplinu u njegov život.

Skuhajte kafu, i to onu najbolju s Elixir potpisom, pozovite prijatelje na druženje i ugrijte srca jedni drugima.

Razgovarajte o željama i planovima, možda uspijete učiniti da neki snovi postanu stvarnost. Ne zaboravite da su pažnja i lijepa riječ besplatne, a da mogu napraviti ogromna, zadivljujuća čuda.

Stvarajte čuda i budite čudo – ono koje pruži ruku, pomogne, koje ne osuđuje i koje voli. Podijelite svoju priču sa drugima, a pozovite i njih da to urade. Jer, svima nam, složićete se, nedostaje lijepih, najljepših priča, a ovo praznično vrijeme je idelano da govoreći o njima usrećimo jedni druge!

Za vaše Toplo oko srca priče smo obezbijedili i online prostor, ne samo na našoj Facebook stranici, već i u posebnoj kategoriji na našem blogu, kako bi bile i ostale vječne. Vaše je samo da se sjetite neke situacije ili događaja koji su toliko pozitivni da će nekome sigurno izmamiti osmijeh na lice i podijelite ih s drugima.

To može biti neki slučajan susret, nova ljubav, odlazak na dugo priželjkivan put, nečiji dolazak… bilo šta što čini da se osjećate toplo oko srca, a što će učiniti da se i drugi osjećaju tako. Prisjetite ih se ili nam ih dojavite odmah kad se dese, slobodno priložite i fotografiju koja će dočarati atmosferu priče uz koju je svima Toplo oko srca, a za autore onih koje izazovu najviše pažnje smo pripremili poklone – prekrasne šoljice i vašu omiljenu kafu.

Predstojeći praznici su upravo postali još topliji, zar ne?!

(elixir.ba)