JOGURT DIJETA: Za tri dana četiri kilograma manje :: Semberija INFO ::

 

JOGURT DIJETA: Za tri dana četiri kilograma manje


Savjet je da ovu dijetu ne koristite duže od tri dana kako ne biste tijelo oštetili za dodatna vlakna i vitamine. Dijetu možete ponoviti nakon nekog vremena, pa se vratite normalnoj, uravnoteženoj ishrani.
 
Jogurt dijeta službeno je i detaljno opisana u knjizi Ane Luque pod naslovom upravo ,,Jogurt dijeta”. No, na mrežama se nerijetko javljaju varijacije te dijete s brojnim pozitivnim reakcijama ljudi koji su dijetu isprobali. Kako navode, u svega tri dana ovom se dijetom mogu skinuti i do četiri kilograma. Djelovanje ove dijete temelji se na blagodatima probiotičkih jogurta koji podstiču zdravlje crijevne flore. Hrana se, zahvaljujući njima, brže probavlja, pa se tako i iz tijela izlučuju toksini.
 

Kada se hrana temeljno probavi, poboljšava se i zdravlje crijeva, te opšte zdravlje organizma. Naime, crijevna je flora sastavljena od različitih bakterija koje žive u čovjekovom probavnom sistemu koje imaju i ulogu zaštite organizma od infekcija. Takvih je bakterija od 400 do 500 vrsta, a većina na organizam utiče pozitivno, dok su ostale potencijalno štetne, naročito kada crijevna flora nije uravnotežena. Do neuravnoteženosti može doći zbog stresa, teže bolesti, upotrebe antibiotika i loše ishrane. Preporučuje se popiti, čak, do dvije litre jogurta svaki dan.


Što se tiče jogurt dijete, uz jogurt se može jesti svježe voće, ali i meso, dok bi trebalo da se izbjegavaju zašećereni jogurti. Prema verziji autorike knjige Ane Luque, jogurt se ne pije sam, već se uz njega preporučuje konzumacija hrana s dozvoljene liste.


Semberske novine - Semberija info