Riblje ulje: Maske lijek protiv bora :: Semberija INFO ::

 

Riblje ulje: Maske lijek protiv bora


Sve naše brige, iskustva, svi radosni i tužni događaji ostavljaju nam trag na licu, kao podsjetnik na pređeni životni put. Zato su bore, naizgled, neizbježan pratilac zrelog doba.
Bore nas izdajnički kompromituju i svima stavljaju do znanja koliko se često smijemo, koliko smo vremena proveli u napornom radu i koliko suza prolili tokom godina. Pravo sredstvo protiv bora su maske od ribljeg ulja.
 
Maske od ribljeg ulja

Vjerujte, najbolji lijek za bore je riblje ulje. Ono sadrži veliku količinu vitamina A i E, koji ubrzavaju proces regeneracije kože, a takođe je čine glatkom i elastičnom.
 
Ako se borite sa sitnim borama i staračkim pjegama, pomiješate riblje ulje sa masnom pavlakom i limunovim sokom – dovoljna je samo jedna kašičica. Nanesite smjesu na kožu, sačekajte 20 do 30 minuta, a zatim je uklonite kozmetičkom spatulom. Isperite ostatke maske unaprijed pripremljenim čajem od kamilice.
 
Maska od ribljeg ulja i meda odlično izglađuje duboke bore. Kašičicu ribljeg ulja dobro izmiješajte sa istom količinom meda. Laganim pokretima ravnomjerno nanesite ovu smjesu na kožu lica i držite samo 20 do 30 minuta. Zatim masku uklonite papirnom maramicom, a ostatke isperite toplom vodom. Stavljajte ovu masku dvaput nedjeljno i uskoro ćete u ogledalu vidjeti željeni rezultat.
 
Čisto riblje ulje je najefikasnije sredstvo za otklanjanje bora oko očiju. Dermatolozi preporučuju da se nanosi prije spavanja. Dovoljno je držati ga na koži 20 minuta, a zatim isprati čistom vodom.
Da biste pojačali efekat, riblje ulje možete koristiti i spolja i iznutra, u obliku vitamina.

Agencije