Kako da se ponovo zaljubite jedno u drugo :: Semberija INFO ::

 

Kako da se ponovo zaljubite jedno u drugo


Nije nemoguće, samo treba malo da se potrudite... Sitnice su u pitanju.
Ako ste u dužoj vezi, znate da se može desiti da strast s početka veze vremenom izbledi. Počnemo osobu koju volimo da uzimamo zdravo za gotovo, dan za danom nam prolazi u poslu, brizi o deci, kući i svakodnevnim stvarima i ponekad i ne primetimo da se ljubav u svemu tome nekako "povukla" u drugi plan.

Ali, to ne znači da morate da se pomirite sa takvom situacijom. Potrebno je samo malo truda da biste se ponovo osećali kao pre, samo malo truda da se prisetite zašto ste odlučili da delite život… zašto ste se zaljubili jedno u drugo. Evo šta možete da pokušate, portal Health donosi savete stručnjaka za veze i porodičnu terapiju:
Dodirujte se, u prolazu. Zagrlite partnera, spustite mu ruku na rame… Dodir podstiče lučenje neurotransmitera koji su "okidač" za nežnost, a zagrljaj od samo dvadesetak sekundi biće dovoljan da vas preplavi oksitocin, hormon ljubavi koji pojačava osećaj bliskosti.

Spavajte bliže jedno drugom. Zagrlite se, ili se držite za ruku, dok tonete u san. Parovi koji spavaju u položajima u kojima im se tela dodiruju zadovoljniji su i srećniji od onih u kojima svako ima "svoju stranu kreveta".

Ograničite upotrebu telefona i gledanje televizije. Šta će vam laptop ili televizor u spavaćoj sobi? Zašto morate da skrolujete po društvenim mrežama dok večerate? Ostavite telefon, ugasite televizor, to će vam pomoći da obratite više pažnje jedno na drugo i da osetite snažniju povezanost.

Uzmite odmor. Čak i ako ne možete nigde da otputujete, nekoliko dana koje ćete provesti zajedno kod kuće može osnažiti vašu vezu.

Ne zaboravljajte da kažete "hvala" kad osoba koju volite učini nešto lepo za vas.Iskazivanje zahvalnosti je jedna od važnih stvari u vezi, nemojte se ponašati kao da se podrazumeva da će vam neko skuvati kafu ili ispeglati košulje. Ne podrazumeva se, ništa u životu pa ni takve "sitnice".

Ljubite se. Studije su pokazale da je ljubljenje čak važnije za zdrav odnos i srećnu vezu od čestog seksa.
Dajte komplimente jedno drugom. To će vam pomoći da jedno drugo vidite u pozitivnijem svetlu.
Iznenadite osobu koju volite povremeno. Sitnicama, kao što su omiljeno jelo za večeru koje ćete "krišom" pripremiti, recimo. Ili sačekajte osobu koju volite posle posla, i prošetajte se zajedno do kuće… Prisetite se malih stvari koje su vas oboje radovale kad ste tek počeli da se viđate, i počnite da ih radite ponovo.
Uz malo truda, zaljubićete se, i drugi put jedno u drugo.