EPISKOP FOTIJE RAZGOVARAO SA DIREKTOROM VRTIĆA „ČIKA JOVA ZMAJ” :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE RAZGOVARAO SA DIREKTOROM VRTIĆA „ČIKA JOVA ZMAJ”


Dana 22. decembra 2023. Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije primio je u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj u Bijeljini g. Slavišu Vujanovića, direktora JU Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj" u Bijeljini.

Preosvećeni vladika Fotije i gospodin Vujanović razgovarali su danas o radu i budućim aktivnostima obdaništa „Đurđevak” koje je u septembru otvoreno u crkvenim prostorijama.

U zgradi, koja se nalazi u porti Saborne crkve u Bijeljini od septembra je u funkciji novo odjeljenje vrtića „Čika Jova Zmaj“. Episkop Fotije kumovao je imenu novog objekta pod nazivom „Đurđevak“.

Ovaj objekat Gradu je ustupila Eparhija zvorničko-tuzlanska, a raspolaže sa 943 metra kvadratna prostora, uz pripadajuća 1567 metra kvadratna okolnog zemljišta. Prostor je veoma funkcionalan i opremljen je u skladu sa standardima i normativima. U novom odjeljenju „Đurđevak“ boravi oko 200 mališana od jasličkog do predškolskog uzrasta.

Direktor ove predškolske ustanove Slaviša Vujanović podsjeća da svega 35 odsto mališana predškolskog uzrasta pohađa vrtiće u javnom ili privatnom sektoru, a da je interesovanje roditelja ogromno. On naglašava da je samo u ovoj godini na listi čekanja 250 mališana čiji su roditelji izrazili potrebu i želju da upišu djecu u ovu ustanovu.

Krajem 2022. Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović su potpisali ugovor o desetogodišnjem zakupu objekta pored Saborne crkve u Bijeljini za potrebe Javne ustanove Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Njegovo Preosveštenstvo vladika Fotije i direktor Vujanović složili su se da postoji želja i volja svih strana za nastavkom uspješne saradnje Eparhije zvorničko-tuzlanske i vrtića Čika Jova Zmaj.

Podsjećamo, u Bijeljini je krajem novembra otvoren osmi objekat Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“. Ovo odjeljenje nosi naziv „Anđelak” i nalazi se u porti Petropavlovskog hrama. Djeca i vaspitači kreću sa programom nakon božićnih praznika, a ovaj objekat ima kapacitet od 45 polaznika.