Kako se njeguje dekolte :: Semberija INFO ::

 

Kako se njeguje dekolte



Njega vrata i dekoltea jednako je bitna koliko i njega lica. Kako je koža vrata i dekoltea tanka i nježna, samim tim joj treba i posebna njega. Na nju utiču razni faktori, poput spavanja, što dovodi do prerane pojave bora. Problem je što većina žena na vrat i dekolte obrati pažnju tek kad se pojave prve bore, a koža počne da se opušta. Što prije krenete sa dobrim navikama, manje štete ćete napraviti i sa manje truda zadržati jedru i zategnutu kožu.

Prva obaveza je, kao i uvijek, higijena. Kad čistite lice temeljno očistite i kožu vrata i dekoltea, da biste oslobodili kožu mrtvih ćelija i omogućili preparatima da dublje prodru. Proizvode uvijek nanosite pokretima naviše, odnosno ka licu, a ne rastežite kožu pokretima ka vratu.

Kako njegujete svoje lice, tako njegujte i vrat i dekolte. Čišćenje je - tonik, serum i krema. Ukoliko nemate specijalizovanu kremu za vrat i dekolte, a danas ih ima dosta, uzmite preparate koje koristite za njegu lica. Izbegavajte masne kreme. Nemojte mastiti taj dio. Koristite kvalitetne, bogate kreme, ali ne sa masnom osnovom, već one fine i lagane. Sve što stavljate na lice, možete da stavljate i na vrat i dekolte. Nemojte da zaboravljate ni SPF za vrat i dekolte. 

Silikonske trake

Postoje i silikonske naljepnice, odnosno trake za dekolte koje se stavljaju na dekolte koje sprečavaju da se koža gužva. Uglavnom su poznati pod nazivom kozmetički flasteri, a ima ih nekoliko vrsta.  Neki su bogati kolagenom, a neki imaju silikonsku osnovu, koja pored toga što fizički čuva nježnu kožu, obezbjeđuje da krema koju ste nanijeli dublje prodre u kožu i ostane u njoj. Uz to, ovaj tretman možete da provodite sami kod kuće, ne morate u kozmetički salon.

Masaža

Dekolte se masira cijelim dlanom od sredine grudne kosti ka spolja, kao da razvlačite suprotnom rukom. Dakle, palčevi treba da su okrenuti unutra.

Vrat se masira pokretima naviše. Vučete od ključne kosti naviše, isto suprotnom rukom. Nije loše da to radite što češće, jer koža voli masažu.