PJESME EPISKOPA FOTIJA SADA I NA STRIMING PLATFORMAMA :: Semberija INFO ::

 

PJESME EPISKOPA FOTIJA SADA I NA STRIMING PLATFORMAMA


U svjetlosti Vaskrsenja donosimo još jednu lijepu vijest za sve koji vole pjesme Episkopa Fotija.

Album sa 11 pjesama Episkopa Fotija nedavno je objavljen na vodećim muzičkim striming platformama kao što su Spotify, Apple Music, Deezer i drugim.

Album “Vaskrsenja dan” otvara pjesma “Od ognjenih jezika rođena”, dalje slušamo ništa manje popularnu “Pravoslavlje” i tako sve do „Srbi svetitelji” koja zatvara album.

Sve tekstove je napisao Preosvećeni vladika Fotije. Pjesme je otpjevao sveštenik Bogdan Stjepanović, koji je dobar dio pjesama i komponovao zajedno sa Srđanom Bojićem u čijem studiju u Bijeljini je album sniman. Pjesmu „Srbi svetitelji” je komponovala i otpjevala Natalija Đurić sa svojim horom „Sveti kralj Vladislav” iz Dvorova.

Preporučujemo da pjesme „tražite” (npr. na Spotifaju) kucajući ključnu riječ „Episkop Fotije” ćirilicom.

Ukoliko želite da dobijate obavještenje kada se pojavi nova pjesma, kliknite na dugme „prati” ili follow, add i sl.

Sve pjesme, albumi, izvođači i plejliste unutar Spotify mogu se podijeliti na drugim društvenim mrežama (Facebook, Messenger, Twitter, Telegram…), a podržano je i dijeljenje pomoću linkova, koji će vaše prijatelje odvesti u Spotify web player.


 
Kako se koristi Spotify – vrlo slično je i kod ostalih platformi
 
Švedski Spotify sa katalogom od 50 miliona pjesama najpoznatiji je i najveći muzički digitalni servis na svijetu. Iako neki konkurenti nude viši kvalitet zvuka, u brojnim aspektima, poput intuitivnosti korištenja i povezivosti s drugim uređajima, jednostavno mu nema premca.
 
Mogućnosti besplatnog korištenja
 
Za besplatno korištenje potrebno je instalirati aplikaciju sa Google Play prodavnice ili App Store i kreirati korisnički nalog, baš kao da koristimo plaćenu verziju servisa. Ograničenja besplatne verzije povremeno se mijenjaju, a trenuto su postavljena tako da se muzika može slušati isključivo nasumičnim odabirom (shuffle), uz maksimalno šest preskakanja pjesama u sat vremena. Drugim riječima, slobodni ste pristupiti bilo kojem albumu ili plejlisti, ali nećete moći odabrati tačno onu pjesmu koju želite, već ćete morati pričekati da ona dođe na red. Takođe, između pjesama povremeno se puštaju kratki oglasi, koje nije moguće preskočiti. Svemu tome uprkos, preko 100 miliona korisnika koristi Spotify upravo u besplatnoj varijanti.
 
Postoji više opcija za premijum članstvo bez ograničenja, a trenuto je aktuelna ponuda, do 15. maja, 3 mjeseca za 5 evra.
 
Mobilna aplikacija
 
U kategoriji Home imamo pregled posljednjih puštanih plejlista, albuma i izvođača. Vlastitim plejlistama, lajkovanim albumima i izvođačima koje pratimo pristupa se kroz kategoriju Your Library. Kategorija Search sadrži pretraživač svega što Spotify nudi, ali takođe nudi brz pristup najslušanijim žanrovima. Korisno za puštanje muzike u situacijama kad nam se ne sluša neki konkretan izvođač, album ili pjesma, ali svejedno bismo da nešto svira.
 
Aplikacija nudi takozvani Car View, posebni način rada gdje su sve tipke ogromne, a navigacija po meniju vrlo pojednostavljena, s ciljem smanjenja ometanja prilikom korištenja za vrijeme vožnje automobilom. Car View može se aktivirati ručno, ali i automatski, nakon što aplikacija prepozna da je telefon uspostavio konekciju sa bluetooth sistemom u automobilu.