ĆORIĆ: U PLANU NOVE INVESTICIJE :: Semberija INFO ::

 

ĆORIĆ: U PLANU NOVE INVESTICIJE


Predstojeći lokalni izbori će potvrditi volju građana da Bijeljina ide naprijed i  stvaranjem stabilnog političkog ambijenta, privući ćemo domaće i strane investitore da ulažu u Semberiju, izjavio je Nedeljko Ćorić nosilac odborničke liste SNSD za SG Bijeljina. On je najavio i mogućnost realizacije nekoliko kapitalnih projekata.
 
- „Donji tok Drine je pogodan za izgradnju protočnih hidrocentrala, ali se prvo mora definisati precizna granica između Bosne i Hercegovine i Srbije, što predstavlja jedinu prepreku da se krene u realizaciju projekta. Na tom području bi se mogle izgraditi četiri hidrocentrale, instalisane snage 1200 megavata“, rekao je Ćorić, ističući da je takav projekat bio u planu i za vreme bivše Jugoslavije, te da je sada ponovo aktuelizovan i da se pojavljuju zainteresovani investitori.
 
Prema njegovim riječima, izgradnja auto-puta će ubrzati nove investicije.
 
- „Treba realizovati projekat gasifikacije, a ozbiljno razmišljamo i o izmještanju Gradske toplane na drugu lokaciju, vodeći računa o zaštiti zdravlja ljudi i ekološkim standardima. Takođe, razmišljamo i o projektima za afirmaciju ljetnog turizma, pošto imamo potencijal dvije velike reke i ušće Drine u Savu na području Semberije. Posebnu pažnju moramo posvetiti snažnijem razvoju agrara i to su nove razvojne šanse za naše područje, istakao je Ćorić.

Semberija info